Veel gestelde vragen

Mijn plant krijgt gekleurde bladeren, wat kan ik hieraan doen?

Bij bruine bladranden en bladpunten krijgt de plant te veel of te weinig water. Voordat je water geeft, kun je het beste aan de potgrond voelen. Als de potgrond vrij droog aanvoelt kan de Anthurium een scheutje water gebruiken, maar is de potgrond vochtig dan kan zij nog wel een week vooruit.

Hebben de bladeren een gele gloed?

Dan krijgt de Anthurium waarschijnlijk te veel zonlicht en kun je hem het beste een meter verder van het raam afzetten. Komen er nieuwe bloemen, maar ze blijven groen? Dan krijgt de anthurium te weinig licht en zet je hem wat dichter bij het raam.

Mijn plant heeft geen bloemen meer, hoe krijg ik weer bloemen in mijn Anthurium?

Geef je plant een lichte(re) standplaats, maximaal één keer in de week water en eventueel een klein beetje extra plantenvoeding. In het vroege voorjaar geef je zes weken tot twee maanden geen voeding en iets minder water. Als het warmer en zonniger wordt, geef je meer water en begin je met de voeding. Dit zorgt er meestal vrij snel voor dat de Anthurium nieuwe bloemen aanmaakt. Eerst komt er een blad en vervolgens komt er een nieuwe bloem.

Zijn de Anthuriums heel het jaar beschikbaar?

Gedurende het hele jaar kun je Anthuriums kopen bij tuincentra, bloemenwinkels en soms ook in supermarkten.

Wat moet ik doen met oude bladeren en bloemen in de plant?

De Anthurium geeft steeds nieuwe bloemen en bladeren. Na verloop van tijd verkleuren de oude bloemen en bladeren. Deze ‘oude’ bladeren en bloemen kunt u eenvoudig laag bij de grond afknippen. De plant kan hierdoor energie besparen en behoudt langer zijn sierwaarde.